Lichaamstaal, toon en intonatie

Wist je dat 55 % van onze communicatie gebeurt met lichaamstaal, 37 % door de lading die op de woorden ligt en 8 % door de woorden zelf .

"Belichaam je wie je bent ?"

In mijn opleiding tot auctor bij Sander Bloemendal leerde ik werken met lichaamstaal en intonatie. Beide zijn vruchtbare ingangen in verbreding en verdieping van jezelf. Wat je van je gevoelens niet uitdrukt in beweging en geluid wordt vastgelegd en vastgehouden in je lichaamshouding of in de geknepenheid van je stem en heeft een eigen uitwerking.

Lichaamstaal vertelt dus heel veel over je beleving en je gevoelens. Het is een rijkdom om als een neutrale getuige te leren kijken en je bewust te worden van wat je lichaam je vertelt. Vaak worden zo onbewuste gevoelens en behoeftes zichtbaar. Bewust omgaan met lichaamstaal leert je "aanwezig" te zijn in wat er zich aandient. Door deze bewustwording krijg je de mogelijkheid je vrij te maken van een "on-verwerkt" verleden. Vertraging van je beweging en vertraging van je ademhaling zijn sleutels om op een veilige manier "zelf-bewust" te worden.

Klank als uitingsvorm kan je helpen oude pijn te kanaliseren en oude wonden los te laten. Je kan "ont-stemd" zijn en jezelf niet meer uiten. Jezelf laten klinken en in je stem komen zijn handige tools om weer naar buiten te komen met wie je bent.

Zo leer je dank zij observatie van je lichaamstaal en je intonatie voelen wat er in je omgaat zonder oordeel. Je leert jezelf begrijpen en jezelf te uiten met de juiste lading in plaats van je in te houden of agressief te reageren. Je leert je talenten naar buiten te brengen en je grenzen aan te geven en respectvol om te gaan met je lichaam. Je wordt je bewust van de reacties van je lichaam op anderen. Je neemt de ruimte in die je nodig hebt en je leert beter luisteren naar jezelf en daardoor ook naar anderen. Door je lichaamstaal te observeren ben je aanwezig in het hier nu. Je leert je goed voelen in je vel.

" Jezelf be-leven en ont-moeten is essentieel om gewoon te "zijn"."

Meer informatie of een afspraak maken ?

 

contact