PSYCH-K en Optimale gezondheid

psych k logoPSYCH-K zag rond 1988 het levenslicht dankzij de samenwerking tussen de Amerikaanse filosoof en psychotherapeut Rob Williams en de celbioloog Dr. Bruce Lipton. In zijn boek "de biologie van de overtuiging" beschrijft Dr. Bruce Lipton dat onze genen ons leven en onze ontwikkeling niet bepalen maar dat zij beïnvloed en getriggerd worden door onze waarneming, gedachten en overtuigingen.

Vermits veel waarnemingen, gedachten en overtuigingen zich onder de spiegel van ons bewustzijn afspelen en dus mee ons leven bepalen, en veel meer dan we wel zouden willen, is deze nieuwe wetenschap een enorme vooruitgang op gebied van psychotherapie.

Wij hebben twee hersenhelften, met elk hun specialisatie. We functioneren optimaal als beide hersenhelften open en actief zijn en als beide verbonden zijn en samenwerken. Dit noemen we : "we zijn in gehele-brein". Ons zelfhelend vermogen kan dan ook ten volle zijn werk doen. Bij stress echter en bij negatieve overtuigingen kan één hersenhelft of beide hersenhelften geblokkeerd zijn, en kan het brugje tussen de twee helften (corpus callosum) verstopt zitten. We zien de wereld dan door onze gekleurde bril en interpreteren dan wat we beleven en waarnemen volgens oude programma's. PSYCH-K helpt ons op een gemakkelijke manier stress weg te nemen en onze ondermijnende overtuigingen te herschrijven naar positieve levens-ondersteunende overtuigingen, waardoor we weer in "gehele-brein" komen. Je waarneming verandert en daardoor ook de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt en die ervaart.

"PSYCH-K is een sleutel tot persoonlijke groei en gezondheid"

Als we ons als mens slecht gedragen komt dat omdat ons onbewuste overlevingsstructuur het heeft overgenomen boven onze vrije wil. We hebben dan maar drie opties : vechten, vluchten of bevriezen. Als we ons slecht gedragen zijn we dus niet in "gehele-brein". Onbewuste stress, angst, overtuigingen, trauma's vanuit het verleden nemen dan de leiding over. Eigenlijk wil dit onbewust mechanisme ons behoeden voor pijn en heeft het zijn nut gehad in het verleden. Echter saboteert het in het heden vaak wat we eigenlijk zelf willen. Het is belangrijk je onbewuste "saboteur" te leren kennen. Mogelijks fluistert hij : " je bent het niet waard" of "je kan beter zwijgen". Via balansen met PSYCH-K kan je deze tegenwerkende krachten neutraliseren en kan je eindelijk vooruit zonder jezelf tegen te werken.

"Durf je jouw talenten ten volle inzetten en stralen in wie je bent?"

Meer informatie of een afspraak maken ?

 

contact